HTML

Laza Talaj

Sikamlós, kényes és érdekes dolgok gyűjtőhelye

Friss topikok

Linkblog

2010.02.03. 09:56 Rosszindulatú Vászka

Testünknek való sanyargatásáról

Címkék: állatember testmod

Az önkínzás nem idegen a keresztény kultúrától, annak ellenére, hogy Krisztus urunk egyértelműen tiltja az önsanyargatás minden formáját. A vallási áhítat okozta fizikikális enbűntetés szinte ki is veszett az európai kultúrából, érdekes módon azonban a latin népeknél mai napig előszeretettel űzik.

Morálisan széthullott, avagy kultúrálisan egyre színesebbé váló világunkban (kinek melyik tetszik jobban) a különböző öntestrongálásoknak sokféle szubkultúrája alakult ki. Nekem talányos, mi ebben a jó és mi sarkallja a polgárokat, hogy ezeknek képeit másokkal is megosszák, én itt apró elentmondást észlelek: saját vérüknek ontása oly intim dolog, nem értem a késztetést, hogy ezzel dicsekedjenek világhálószerte. Az is varázsos nekem, hogy kinek jó ezeket nézegetni, illetve a mindennapi életben hogyan kezelik ezeket sérüléseket az érintettek. Úgy vélem, ez valami mentális betegség lehet, hogy valaki így rongálja a fizikumát. Talán ezek a fiatalk nagyon unatkozhatnak, ha ingerszegény életüket emígyen akarják intenzívebb élményekkel szinesíteni. Mint a gótikások ésatöbbi, gondolom igényük van a falkás-szektás életérzésre, csak nem találtak jobb megoldást. Ezek a markáns külső jelek, mikkel hovatartozásukat komunkiálják a külvilág felé elég murisak.

Kik vérre szomjúhoznak, klikkoljanak tovább és borzongjanak.

 

 

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ingovany.blog.hu/api/trackback/id/tr851724771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jollipukki Bácsi 2010.02.03. 10:06:24

Az ilyen biztos azt is élvezné, ha lapáttal ütné az ember, tehát más nevelési módszert kell nála alkalmazni.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.02.03. 12:42:29

Jájjjj hová lett a libidóm:(((((( De még az élniakarásom is elmegy ilyen képek láttán:(

_nyuszi_ 2010.02.05. 21:02:54

bezzeg, Kádár alatt nem volt ilyen...

Boldrik · www.globalicum.blog.hu 2010.02.15. 19:01:16

@már nyuszi:Igaz! Rövid úton elvittek volna a fekete kocsival...
süti beállítások módosítása