HTML

Laza Talaj

Sikamlós, kényes és érdekes dolgok gyűjtőhelye

Friss topikok

Linkblog

2010.02.15. 08:37 Rosszindulatú Vászka

Kambodzsa mostanság

Címkék: katasztrófa állatember harcikutyák

Vicces állat az Ember, mindenképepn unikum a természetben előforduló lények között, mivelhogy ösztöneit meghazudtolva képes nem csak más, hanem a saját fészkét is összeszarni, valamint akár pillanatnyi haszon nélkül is szaporodni, rombolni, túlfogyasztani. Nem volna ez akkora tragédia, ha puskapor, meg a térképszinezési mánia nem vált volna ekkora nagyságrendű mániává.

Úgy vélem, az Első Nagy Újrafelosztási kofalárma rontott el mindent, amikor is a Tudomány segítségével bevonták a civileket is a harcba. Az volt az utolsó háború, ami a polgári lakosság számára nem vált tömegesen valóságsóvá, vagyishogy a szomorú levelek meg újsághírek nem jöttek házhoz kézzelfogható közelségbe. Az egy külün érdekes vita, hogy a Második Hirig során melyik fél harcolt szennyesebben, lsd.: stratégiai bombázás, szervezett polgárirtás ésatöbbi. A számháborút most hanyagolnám, az másik ügy.

Mindezeken túl a legaljasabb, a taposóakna, mely közvetlenül a gerillaháborúk dzsungelharcosainak patent fegyvere (már úgy szigoróan katonailag patent, aránylag olcsón lehet vele területeket lezárni). Főként azért, mert hosszú évekre jelent stabil munkát a levitézlett utászoknak, valamint baleseti sebészeknek - nomeg a ezek farpofájára tapadó élősködőknek, miszerint sajtómunkásoknak, műkaritatív férgeknek ésatöbbi. Külön bája a dolognak, mikor ezeket a megmozdulásokat a tömeggyártott bombákat telepítő békülő fél szponzorálja. Ezen a mókás videón egy ilyen taposóakna hatástalanítását demonstrálja egy árkász szakember. Bájos, kisgyermekkel a közelben filmezni a cuccot. Nemám olyan hájtek szerkóban, mint a filmeken, ez különérdekes. Nekem olyan érzés kissé, mintha visszaléptünk volna egy évszázadot időben. Morálisan sokkal többet.

Hogy mi jut ebből nekünk? Egyenlőségesdi píszíműsorok, Taposóakna Szépe Választás, remek hírblokkok, ahol rokonszenves jómunkásemberek tesznek a Világbékéért és megmondják a szebb jövőt, ahol is a végsőkig megalázott embereket kicsit ünnepeljük cselből, hogy demonstráljuk enmagunknak, mi nem vagyunk ám állatok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ingovany.blog.hu/api/trackback/id/tr1001759321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisKirály · http://ujramegujra.blog.hu 2010.02.15. 13:33:18

Azért az sem egyszerű, hogy ez nem egyszeri gyakorlatra vall... Röhögcsélve, társaságban, aknát hatástalanítunk, mintha csak egy régi ruszki rádiót szednénk miszlikre unalomból. Ijesztő hogy vannak helyek ahol a háború és a túlélés napi rutinná nőtte ki magát. "Mit csinálsz ma drágám? Semmi, laza napom lesz, felszedünk 30 aknát, meg bújunk a fegyveresek elől" Szerintem egy "fejlett" nyugati lakos idegileg omlana össze egy ilyen helyen...

Rosszindulatú Vászka 2010.02.15. 18:17:02

A fejlett nyugati lakos kétféleképpen reagál erre sztem:

1.) már az odaúton a repülőtéren idegösszeomlást kap, hogy se meki se sztrábáx az átszállásnál és a sok heji tahó nem beszél rendesen amerikaul, csak csipog hejiül.

2.) ugyanez, de telve világmegváltó kalandokkal tér haza, ami élete végéig elláttya kocsmában mesélhető sztorikkal

Kivéve persze az elszánt békeharcosokat, akik azért csak kiképzik ezeket a júzereket az aknák szétszedésére. Az ijen emberbarátoknak respekt.
süti beállítások módosítása